1 år senare...

I början av februari så gjorde jag en koloskopi för att se så att allt såg bra ut. Dom hittade en lite större inflammerad polyp, som inte såg ut som en tumör, men heller inte riktigt som en polyp. Dom tog prover och sedan var det 10 veckors jobbig väntan på svar. Däremellan fick jag hem en kallelse för en ny koloskopi från en läkare jag inte kände igen. Ringde och dubbelkollade om det var ett misstag eftersom jag nyss gjort en, men allt var som det skulle sa dom. Härom veckan fick jag äntligen provsvaren som inte visade på något elakartat! Jäjj!


I förra veckan gjorde jag alltså ytterligare en koloskopi och nu tyckte läkaren att det såg jättebra ut. Han kunde knappt se polypen och inflammationen hade minskat. Han berättade att jag kanske kommer ha en inflammation just i det området resten av livet i värsta fall, men att det inte är något farligt. Om någon vecka ska jag på röntgen och sen en rektoskopi med läkarbesök. Tydligen är det 1 års kontrollen då och alltså bara något jag kommer göra varje år. En rutinundersökning. Skönt, men det hade varit ännu bättre om dom skrivit det redan i kallelsen. Man hinner tänka en hel del när det inte står varför man blir kallad och sen får man ringa runt själv och undersöka varför man ska göra undersökningen…


Jag har också ett besök inbokat till genetik kliniken på Sahlgrenska för att få reda på mina provresultat angående ärftlig tarmcancer. Skönt att dom har gjort en ordentlig utredning. Sedan slipper jag alla undersökningar på ett helt år! :) 
Vilket galet år det varit, men som min käre far brukar säga - "nu kan det bara bli bättre" ;) 

 

Kärlek! <3